We’re going to.. the United Kingdom!

Vakantie, het blijft altijd een dingetje.. en helemaal voor ons; waar gaan we dit jaar heen en met wie? Zijn er nieuwe attracties te beleven? En bovenal wanneer gaan we. Nu is dat voor mij altijd wel een dingetje, omdat ik mijn vakantie in november ongeveer opgeef en daarmee nog vaak de laatste van de ploeg ben. Toch komt het altijd goed. Al met al een hele planning.

Het was voor mij vorig jaar al duidelijk na onze Scandinavië reis dat ik niet meer zo op vakantie wil, er waren voor mij net iets teveel irritatiepuntjes. Maar goed, dat zou geen zomervakantie worden… maar wat dan wel? Toen ik in de maanden daarna gesprekken had met Tom werd eigenlijk duidelijk dat ik het wel zag zitten om met z’n tweeën te gaan…. en na een korte discussie op Skype werd ook de bestemming duidelijk: Engeland. En die keuze is eigenlijk vooral gebaseerd op de taal die ze er spreken, we kunnen ons er veel beter verstaanbaar maken als andere bestemmingen… haha.

In de maanden daarna werd langzaam het schema duidelijker en wanneer we wat zouden plannen. Het scheelt dat we van 2013 nog ongeveer hetzelfde hadden liggen en bij sommige hotels en bed & breakfasts erg goede ervaringen hadden. Dus wat doen we, we pakken hetzelfde schema, korten het iets in, doen sommige afstanden qua reizen iets anders, nemen een appartement bij Londen in plaats van hotels en we hebben weer een vakantie! Snel geregeld dus.

Om een lang verhaal kort te maken, aanstaande zaterdag is het al zover en varen we rond half acht in de avond weg vanaf Europoort om de volgende ochtend rond zeven uur in Engeland aan te komen. In Hull aangekomen hebben we direct een autorit van ongeveer tweeënhalf uur voor de boeg, op naar Blackpool. Daar hebben we dan een hele dag om de stad zelf een beetje te bekijken om de volgende dag een bezoek te brengen aan Blackpool Pleasure Beach, een pretpark met enorm veel houten achtbanen en dan het liefst op, onder en over elkaar heen gebouwd. Het ziet er niet uit, maar het heeft zo wel zijn charme.

De dag daarna hebben we een rustige dag, wederom zo’n twee uur rijden richting het top park van de vakantie, Alton Towers, maar verder niets. Ja oké, er is iets in de buurt van het park wat we bezoeken maar daar blijft het ook bij. De drukkere dagen komen daarna weer; direct achter de “rustdag” staan namelijk twee dagen Alton Towers. Misschien hebben we hem niet nodig, maar het is zeker geen straf. Wie er al eens geweest is weet dat…. mede door de enorme vallei is het een enorm pretpark waar je je erg lang kan vermaken. Twee jaar geleden vond ik het na tweeënhalve dag toch moeilijk om weg te gaan, wat een prachtig park.

Direct na de tweede dag Alton Towers rijden we richting het volgende park, Drayton Manor. We slapen zelfs in een hotel een paar minuten rijden van het park vandaan omdat we na Drayton Manor een flinke rit te gaan hebben, we gaan namelijk naar Londen! Een rit van zo’n 2,5 uur later komen we aan in ons appartement op een paar minuten van Heathrow Airport vandaan. Niet dat we het vliegveld nodig hebben, maar het kwam zo lekker uit. Een appartement waarvan we overigens zo’n vijf dagen gebruik van zullen maken.

Op zaterdag bezoeken we Londen en gaan we ’s avonds naar de musical Billy Elliot. In Nederland prachtig, dus dan zou die dat in Engeland ook wel moeten zijn….. Zondag en maandag staan nog niet echt vast en kunnen we gebruiken voor een bezoek aan Thorpe Park of wederom aan Londen. Dinsdag gaat de reis in de ochtend naar Legoland Windsor, een van de mindere Lego parken en in de middag bezoeken we de Harry Potter Studios in Leavesden. Mijn laatste bezoek was in 2010, dus ik ben toch wel benieuwd of er iets veranderd is…. en dat voor een niet Harry Potter fan.

Woensdag brengen we een bezoek aan Chessington World of Adventures en rijden daarna naar St.-Margaret-at-Cliffe, een of ander klein plaatsje op een steenworp afstand van Dover, waar donderdag 11 uur Engelse tijd de boot vertrekt naar Calais, wat het einde van onze reis betekent. De volgende dag mag ik weer heerlijk vroeg aantreden voor de ochtenddienst, zo blijf je ook lekker bezig. Voor wie zeer nieuwsgierig is naar onze belevenissen, kijk regelmatig op deze site… www.bonzelaar.nl.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie